Tradisjonell latinsk søndagsmesse i Oslo – 23. september

 Nyheter  Kommentarer er skrudd av for Tradisjonell latinsk søndagsmesse i Oslo – 23. september
sep 182012
 

Søndag 23. september feires den tradisjonelle latinske søndagsmessen i Oslo kl 14.30, i St Hallvard kirke. Og det er første gang disse messene feires i St Hallvard kirke.

Det er 17. søndag etter pinse som skal feires og bønnene og tekstene for dagen kan leses her (på norsk og latin)

 Posted by at 10:53

Messe i St Joseph kirke søndag 9. september kl 19.00

 Nyheter  Kommentarer er skrudd av for Messe i St Joseph kirke søndag 9. september kl 19.00
sep 052012
 

I søndagens messe vil vi få høre følgende inngangsvers:

Inclina, Dómine, aurem tuam ad me, et exáudi me: salvum fac servum tuum, Deus meus, sperántem in te: miserére mihi, Dómine, quóniam ad te clamávi tota die. – Herre, bøy ditt øre til meg og hør min bønn; frels din tjener, som håper på deg, min Gud. Miskunn deg over meg, Herre, for dagen lang roper jeg til deg.

Og evangeliet er fra Lukas 7, 11-16

På den tid hendte det at Jesus gikk til en by som heter Naim, og hans disipler gikk med ham og en stor mengde. Og da han kom nær til byporten, se, da ble en død båret ut, som var sin mors eneste sønn, og hun var enke; og en stor mengde fra byene var med henne. Da Herren så henne, ble han rørt av medlidenhet med henne, og han sa til henne: “Gråt ikke.” Og han gikk bort til båren og rørte ved den, og de som bar, sto stille. Og han sa: “Unge mann, jeg sier deg: Stå opp.” og den døde reiste seg opp og begynte å tale. Og han ga ham til moren. Men de ble alle tatt av frykt, og de priste Gud og sa: “En stor profet er stått fram mellom oss; Gud har gjestet sitt folk.”

Denne (kjente) teksten brukes svært lite i vår tid – les om det her.

Dette er siste gang disse tradisjonelle latinske søndagsmessene i Oslo feires i St Joseph kirke sent søndag kveld, fra neste gang av (23. september) vil den finne sted i St Hallvard kirke i Oslo kl 14.30.

 Posted by at 14:33

De tradisjonelle latinske søndagsmessene i Oslo flyttes

 Nyheter  Kommentarer er skrudd av for De tradisjonelle latinske søndagsmessene i Oslo flyttes
sep 032012
 

Søndag 9. september kl 19.00 er siste gang de tradisjonelle latinske søndagsmessene i Oslo feires i St Joseph kirke; neste gang – 4. søndag i måneden – 23. september, feires søndagsmessen i St Hallvard kirke i Oslo, kl 14.30.

Inntil påske i år var dette tidpunktet ikke ledig i St Hallvard kirke (faktisk var ikke no tidspunkt ledig hele søndagen), dette pluss p. Mois arbeidssituasjon og et ønske fra flere om å få messen på et tidligere tidspunkt, har ført til denne forandringen. Etter noen måneder får vi vurdere hvor vellykket det er.

 Posted by at 14:35