Sommeren 2012

 Nyheter  Kommentarer er skrudd av for Sommeren 2012
jun 302012
 

Siste tradisjonelle søndagsmesse som ble feiret før sommeren var søndag 24. juni – høytiden for Johannes døperens fødsel. I juli blir det ingen messer, og etter sommereferien er første messe søndag 26. august – vanlig tidspunkt og sted.

 Posted by at 14:46

Cibavít eos ex adipe frumenti. – Med den beste hveten nærer han dem.

 Nyheter  Kommentarer er skrudd av for Cibavít eos ex adipe frumenti. – Med den beste hveten nærer han dem.
jun 062012
 

Søndag 10. juni er det offentlig feiring av Corpus Christi i St Joseph kirke kl 19.00. Messeboken fra 1961 skriver følgende om denne festen:

Skjærtorsdag er den egentlige festdag for innstiftelsen av Alterets hellige sakrament. Men den dag er Kirken grepet av sorgen over Kristi lidelse. Derfor har Kirken valgt en annen dag som kan høve bedre til gledesfest: første torsdag etter Påsketidens slutt. I året 1264 påbød pave Urban IV. at denne fest skulle feires i hele Kirken, og det ble overdradd til den store teolog Thomas av Aquino å utarbeide teksten til officium og messe for dagen. Hvor det lar seg gjøre, holdes på denne dag – eller på den følgende søndag – høytidelig prosesjon med Det helligesakrament.

Tekstene for messen kan leses her – og programmet kan lastes ned her – det blir tilbedelse, kort prosesjon og sakramental velsiglese etter messen.

 Posted by at 13:19